Máme OTEVŘENO. Přejeme pohodlné nakupování. Tým THM.cz

Rozhovor s Attilou Vegh před zápasem s Karlosem Vémolou

Rozhovor s Attilou Vegh jak se připravuje na zápas s Vémolou

13.9.2019 nás v rámci spolupráce navštívil světově známý slovenský zápasník MMA Attila Vegh. Ten je považován za krále bojového sportu MMA. Což dokazují jeho úspěchy v Americe i Evropě. Je vítěz Bellatoru, druhé největší organizace po UFC ve váze do 93kg a trojnásobný finalista dalších organizací pořádající zápasy v MMA. Letos česká organizace Oktagon zorganizovala zápas, který se nazývá zápasem století. V něm se utká Attila Vegh s Karlosem Vémolou v Pražské O2 Aréně 9.11.2019. Vítěz bude nekorunovaným králem Česko-Slovenského MMA.

Jak se Attila připravuje na zápas proti Vémolovi se dozvíte v následující otázkách a odpovědích.

Jak často trénuješ?

Tři měsíce před zápasem trénuji dvoufázově. To znamená dvakrát denně. Trénink mám ráno a odpoledne pět dní v týdnu. V tomto tříměsíčním období si hlídám stravu a pozvolna snižuji váhu na zápasový limit 93kg.

Jak odpočíváš a relaxuješ?

Dvakrát týdně chodím na masáž a do sauny. Pro uvolnění svalů používám produkty od vás. Často chodím na ryby, kde si psychicky velice dobře odpočinu. Volné dny mám pouze o víkendu a trávím je s rodinou v klidném prostředí.

Máš nějakou taktiku na zápas proti Vémolovi?

Ano, nějaké taktiky jsou připraveny. Jakou taktiku zvolím, bude rozhodnuto až v průběhu zápasu. Vše uvidíte, až se to bude odehrávat.

Zařadil jsi do tréninku nějaké speciální prvky, které využiješ proti Vémolovi?

Přípravné tréninky jsou přínosné, pokud jsou kvalitní sparing partneři a ty já k dispozici mám. Speciality nepřipravuji, ale trénuji tak, abych jeho známou a účinnou taktiku boje co nejvíce eliminoval.

Jak prožívá manželka tvé zápasy?

Moje manželka mě potkala v období, kdy jsem byl aktivní zápasník a proto je s tím smířená. Ale samozřejmě den mého zápasu je pro ni stresující a má o mě strach.

S manželkou čekáte první dítě. Jak se bude jmenovat?

Bude to chlapec jménem Attila

Potkalo tě během tvé kariéry zápasníka nějaké zranění?

V MMA zápasím od roku 2008 a do té doby jsem měl dvě vážnější zranění, která bylo nutné operovat. V Americe jsem si zranil ruku a poté meniskus na koleni. Celkově mám za sebou 43 zápasů, což je na kariéru zápasníka velmi mnoho a musím tedy zaklepat na to, že se mi zranění vyhýbají. 

Jak se v zápase koncentruješ a kde se v tobě bere agresivita?

V běžném živote jsem neměl nikdy s nikým konflikt. Bojové sporty dělám od malička a tu bojovnost mám někde v sobě ukrytou. Změním se vždy ve chvíli, kdy vkročím do ringu – klece a v tu chvíli nepoznávám sám sebe. To velké množství hodin tréninků chci zúročit a ukázat, co umím. V ringu poté reaguji tak, že každá rána, kterou inkasuji, je pro mě impuls k většímu výkonu a agresivitě. Tuto vlastnost musí mít člověk v sobě pokud chce zápasit.

Jak moc bolí inkasované údery?

V kleci při zápase mám v sobě tolik adrenalinu, že většinu úderů necítím. Bolesti se projeví většinou až po zápase v šatně. Zápasníkům MMA se často stává, že po náročném zápase nejsou schopni z šatny normálně odejít. Cesta domů se bez pomoci a odvozu jinou osobou neobejde. Bolesti a pohmožděniny se projeví v následujících dnech po zápase, kdy pouze ležím, odpočívám a používám vaše produkty pro rychlejší hojení.

Jak dlouhá je tvoje rekonvalescence po zápasech?

Můj odpočinek po zápase trvá 3 až 4 týdny. V tomto období odpočívám a žádnou fyzickou aktivitu neprovádím. Na zranění, modřiny a otoky mi pomáhá thajská mast, díky které se urychluje hojení a navíc skvěle tlumí bolest.

Jakou posloucháš hudbu?

Poslouchám vše, co se hraje v rádiu. Z hudebních stylů mám nejraději Hip-Hop.

Děkujeme ti, Attilo, za rozhovor, který jsme mohli v rámci naší spolupráce realizovat. Přejeme ti pevné zdraví, mnoho sil a výher v zápasech.

Jak se AttilovI u nás na návštěvě líbilo a jaký byl dvoudenní program návštevy?

Více v článku zde:
https://www.thajskamast.cz/blog/attila-vegh-v-sumperku/


Videorozhovor v hokejovém klubu Draci Šumperk


VIDEOROZHOVOR OKTAGON MAJK: Végh vs. Vémola


Jak se Attilovi u nás na návštěvě Šumperka líbilo? Více v článku ZDE>>>

Attila Vegh v Šumperku - ORAMONT SYSTEM s.r.o.